Turun Kristallin tarina

Historia

 

Turun Kristalli perustettiin vuonna 1956 Armas ja Gretel Rantasen toimesta. Heillä oli vahva kiinnostus aitoihin materiaaleihin, jotka tuovat sisustukseen lämpöä, valoa ja tunnelmaa. Arvostus käsityötaitoihin ja kristallivalaisimien vuosisataiseen historiaan saivat pariskunnan perustamaan kristallikruunujen valmistusverstaan Turkuun.

 

Toiminta laajentui vähitellen, ja parhaimmillaan kymmenet kotimaisen käsityön taitajat loihtivat mitä upeimpia ja sädehtivimpiä valaisimia ihmisten koteihin ympäri Suomea. Tänäkin päivänä Turun Kristallin ikiaikaisia valaisimia löytyy sadoista suomalaiskodeista.

 

Määrätietoisella ja intohimoisella työllä yritys vahvisti vähitellen asemiaan Pohjolan johtavana kristallivalaisimien valmistajana. Vuosien saatossa yli 150 000 käsintehtyä kristallivalaisinta on löytänyt paikkansa kodeista, julkisista tiloista, hotelleista ja risteilyaluksista. 

 

Nykyhetki

 

Vuonna 2020 perustettiin uusi Turun Kristalli Oy. Uudistetun yrityksemme tavoite on jatkaa vuosikymmeniä jatkunutta kunniakasta perinnettä, tuoden säihkyvää ja lämmintä tunnelmaa aitojen käsintehtyjen kristallivalaisimien saattelemana mitä erilaisimpiin tiloihin ja tilaisuuksiin eri puolille maailmaa.

 

Uusi kasvumme on vasta alussa, mutta sydämemme sykkii edelleen aidolle ja oikealle, alkuperäiselle Turun Kristallille. Yritystämme kantaa eteenpäin ajatus siitä, että pystymme tarjoamaan kiihtyvän massakulttuurin keskellä jotain arvokasta ja pysyvää. Ja mikä olisikaan kestävämpää kuin korkealaatuisista kristalleista ja metalleista valmistetut Turun Kristallin valaisimet ja kattokruunut, jotka oikein hoidettuna periytyvät sukupolvelta toiselle.

 

Tervetuloa osaksi Turun Kristallin perinnettä!

Suomalaista käsityötä

Kaikki tuotteemme valmistetaan käsin Suomen Turussa. Ostamalla Turun Kristallin valaisimen tuet kotimaista yritystä ja varmistat suomalaisen käsityöperinteen jatkuvuuden.

Turun Kristallin säihkyvä kristallivalaisin osana klassista sisustusta. Valaisinten rungot ovat puhdasta messinkiä.

Parhaat materiaalit

Valaisinten rungot ovat puhdasta messinkiä. Värivaihtoehtoina antiikkimessinki, niklaus, rosékupari ja tilauksesta myös 24 karaatin kultaus.

Seinään kiinnitettävä kristallivalaisin luo tunnelmaa jokaiseen tilaan. Kristallien lyijypitoisuus on yli 30 prosenttia.

Kirkkaimmat kristallit

Loistavien, hiottujen ja käsin sidottujen kristalliemme lyijypitoisuus on yli 30 %. Tämä saa aikaan kristallille ominaisen mielikuvituksellisen kauniin, säihkyvän ja aidon kimalluksen.

Suomalaista käsityötä

Kaikki tuotteemme valmistetaan käsin Suomen Turussa. Ostamalla Turun Kristallin valaisimen tuet kotimaista yritystä ja varmistat suomalaisen käsityöperinteen jatkuvuuden.